Brandweer Zelhem controleert campings

Geplaatst op: 27 juli 2009, 14:00

Zelhem  -De maanden juli en augustus staan bij de brandweer van de gemeente Bronckhorst weer in het teken van veilig recreëren. In totaal zijn in Bronckhorst maar liefst 52 (mini)campings waar kampeerders genieten van hun vakantie.

 

De brandweer wil graag dat gasten zo veilig mogelijk recreëren. Daarom controleren de brandweervrijwilligers samen met medewerkers van de afdeling Veiligheid, vergunningen en handhaving van de gemeente in de maanden juli en augustus steekproefsgewijs verschillende campings op brandveiligheid.

 

Ook de redactie van 112achterhoek-nieuws liep maandagavond mee met de brandweer van Zelhem. Op de campings die werden bezocht zijn geen bijzonderheden geconstateerd. De gasten waren zeer tevreden over de tips die de brandweer aan hun door gaf,er waren zelfs bezoekers die al 30 jaar op vakantie gaan en dit nog niet hadden mee gemaakt wel adviseerde de brandweer om rookmelders te plaatsen. Ook de eigenaar van de campings stak van deze bezoek weer iets op. 

 

Niet alleen de locatie, maar ook de kampeermiddelen worden aan een kritische blik onderworpen. De brandweer controleert de bereikbaarheid van de camping, bluswatervoorzieningen, blusmiddelen, onderlinge afstanden en gas(fles)installaties van bijvoorbeeld caravans.

 

Meer informatie:

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met brandweer Bronckhorst, de heer B. Hekkelman, tel. (0575) 75 02 22 of e-mail: brandweer@bronckhorst.nl. Ook kunt u via dit adres de folder ‘Brandveiligheid op de camping‘ aanvragen.

 

Share