Dierenambulance Doetinchem Winterswijk krijgt twee nieuwe AED’s overhandigd

Geplaatst op: 21 maart 2014, 11:41

Achterhoek – De medewerkers van de dierenambulance in de Achterhoek hebben donderdagavond twee nieuwe AED’s in ontvangst mogen nemen. Deze werden gesponsord door de ouders van Olette, medewerkster bij de dierenambulance.

Omdat hun huidige AED’s aan vervanging toe waren en er geen nieuwe onderdelen besteld kon worden, werden deze door de ouders van Olette, Henk en Henny van der Werf, gesponsord. De AED’s werden in het Rode Kruisgebouw in Doetinchem overhandigd. Dit werd gedaan door Klaas Musse en Peter Romp, medewerkers van het Rode Kruis. De ouders van Olette konden namens omstandigheden niet zelf de overhandiging doen. “De oude AED’s hebben wij helaas ruim 20 keer moeten gebruiken en zijn blij met de twee nieuwe”, aldus Olette. De AED’s werd gesponsord omdat de moeder van Olette zelf hartpatiĆ«nt is. Ook liet Olette weten dat wij niet alleen dieren helpen, maar ook de mens.

Ook vertelde Olette dat zij laatst in een dierenartsenpraktijk werd aangesproken door een trotse vrouw. Zij bedankte Olette en haar medewerkster met het redden van haar man. Dit omdat zij bij de man de AED succesvol hadden gebruikt. Ook is de Dierenambulance in de Achterhoek lid van het Hartveilig wonen. Bij een reanimatie of andere inzet ontvangen zij een SMS om er dan vervolgens op af te gaan. Toen Olette vier jaar geleden van haar ouders ook twee AED’s ontving vertelde haar moeder het volgende, “Ik mag hopen dat ie onder het stof verdwijnt en dat ie niet gebruikt hoeft te worden”. Ondanks deze uitspraak werden de AED’s toch in de regio Groenlo en Winterswijk gebruikt.

Een van de overhandigden, Peter Romp, is de trainer van de medewerkers van de Dierenambulance voor het onderdeel EHBO. Na de overhandiging werd de avond gesloten met een drankje.

Share