Aangepaste auto gaat kopje onder in Hengelo

Geplaatst op: 26 februari 2014, 14:28

Hengelo (Gld) -Een automobilist uit het Gelderse Hengelo heeft woensdagochtend 26 februari in zijn woonplaats een nat pak opgelopen toen hij met zijn auto in een vijver reed. Dit gebeurde aan de Bleekstraat met de Leliestraat.

De automobilist reed omstreeks 7.30 met zijn auto over de Leliestraat in de richting van de Bleekstraat. Door nog onbekende oorzaak bleef het gashendel van de auto hangen. Omdat het om een aangepaste auto ging, lukte het de bestuurder niet meer om tijdig te stoppen. De bestuurder ging vervolgens met zijn auto door een hek heen om vervolgens in een vijver tot stilstand te komen. De bestuurder wist zichzelf te bevrijden en kwam met een nat pak de vijver uit. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plekke. De onfortuinlijke man werd door het ambulancepersoneel thuis gebracht. De automobilist liet weten dat hij de auto net een week in gebruik had.

Omdat nog niet duidelijk was hoe de auto, die kopje onder was gegaan, uit het water gehaald kon worden, besloot de berger zelf het water in te gaan. De berger trok zijn kleren uit en sprong in het water binnen in de auto spanbanden aan te brengen. De auto is vervolgens uit het water getakeld en afgesleept.

Met dan aan Jaimy Buunk

Share