Man aangehouden voor doorrijden na aanrijding politie zoekt getuige

Geplaatst op: 25 februari 2014, 19:05

Aalten – De politie hield op zondag 23 februari een 25-jarige man uit Aalten aan. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagnacht doorreed nadat hij een aanrijding veroorzaakte op de Europaweg. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 1.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij de veroorzaker was doorgereden. Op de Europaweg troffen agenten een grote ravage aan. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van een auto waarschijnlijk de wegversmalling ter hoogte van Het Verzet over het hoofd heeft gezien. Hij reed een waarschuwingspaaltje omver, dat tegen een geparkeerde auto aan vloog. Vervolgens verloor de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur, want zijn auto botste aan de linkerkant van de weg frontaal tegen een geparkeerde auto, die doorschoot tegen een volgende geparkeerde auto. Dit gebeurde met hoge snelheid want de geparkeerde auto schoot nog ongeveer 50 meter door. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn waarschijnlijk total loss. De veroorzaker ging er na de aanrijding vandoor.

Op basis van getuigenverklaringen en sporen op de plaats van de aanrijding, kwam de politie de verdachte op het spoor. Hij werd om 7.30 uur aangehouden in zijn woning in Aalten. Zijn zwaar beschadigde auto werd aangetroffen op de Singelweg. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt wegens het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden onder invloed van alcohol en roekeloos rijgedrag.

Politie zoekt fietsster als getuige

De 25-jarige man uit Aalten die zondag 23 februari is aangehouden voor doorrijden na aanrijding is ook verantwoordelijk voor de bijna aanrijding van een fietsster op de Bredevoortsestraat in de nacht van zaterdag op zondag. Vanwege het onderzoek is de politie op zoek naar deze fietsster.

Een getuige heeft verklaard dat hij rond 00.30 uur op de Bredevoortsestraat heeft gezien dat een vrouw op de fiets bijna werd aangereden door de genoemde automobilist. Zij heeft nog gesproken met deze getuige over het kenteken van de auto. De politie verzoekt deze fietsster zich te melden.

Share