Update: Grote brand bij Arentsen bloembollen Varsseveldsestraatweg N318 Aalten

Geplaatst op: 15 februari 2014, 00:17

Aalten -Bij bloembollenkwekerij Arendsen aan de Varsseveldsestraatweg in Aalten is vrijdagavond 14 februari een grote uitslaande brand uitgebroken. Niemand raakte bij de brand gewond.

De brand brak omstreeks 20.30 uur uit. Nog voor de brandweer ter plaatse was, kwamen veel omstanders de eigenaar helpen. Daarbij werden enkele machines en een pony uit de naastgelegen stallen gehaald. Nadat het vuur ontstond verspreidde het vuur zich snel. Er was sprake van een flinke vlammenzee met een grote rookontwikkeling tot gevolg. De brandweer van Aalten kreeg assistentie van de brandweerkorpsen uit Varsseveld, Winterswijk en Lichtenvoorde. Door de brand en de waterwinning werd de Varsseveldsestraatweg over ruim 4 kilometer in beide richtingen afgesloten. Nabij de brandhaard stonden enkele hoogspanningsmasten. Deze liepen geen gevaar. Al vrij snel werd duidelijk dat de opslagloods  als verloren moet worden beschouwd.

De opslagloods liet de brandweer gecontroleerd uitbranden. De loods had een oppervlakte van 25 bij 50 meter. De brandweer had het vuur na enige tijd onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het nablussen nam nog enkele uren in beslag.

Share