Zoekactie in Oude IJssel Doetinchem gestaakt

Geplaatst op: 24 april 2009, 14:00

DOETINCHEM – De brandweer heeft vrijdag avond met duikers het water van de Oude IJssel in Doetinchem afgezocht. Mogelijk was een persoon van de Europabrug gesprongen of gevallen.

Hulpdiensten kregen even voor 21 uur melding van voorbijganger die had gezien dat er iemand van de brug van de Europaweg was gesprongen of gevallen. De brandweer startte direct een grote zoekactie. Ongeveer 35 brandweermensen, waaronder duikers uit Gendringen, Borculo en Arnhem, werden ingezet . De duikers zochten het water bij het pannenkoekenschip af. Ook werd een brandweerboot en een boot van het waterschap ingezet. De omgeving werd door de politie afzet en er stond een ambulance stand-by. Echter werd er niets gevonden.

Volgens brandweer Officier van Dienst Rob Nederhoff werd de zoekactie rond half twaalf gestaakt. “De politie gaat verder met het onderzoek, zoeken met duikers heeft op dit moment geen zin meer.”

De politie is dringend opzoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van het incident. Middels een SMS-alert werden getuigen opgeroepen zich te melden. Met name zoekt de politie contact met een groep (als hazen/konijnen) verkleden mensen. Men kan bellen met de politie via 0900-8844.

 

Share