Veel rook bij grote brand Albra Groenlo BV in Groenlo

Geplaatst op: 22 augustus 2013, 10:27

Groenlo -Bij recyclingbedrijf Albra aan de Zuidgang in Groenlo heeft donderdagochtend 22 augustus een grote brand gewoed. De brand was voornamelijk broei in huishoudelijke afval bij een sorteermachine. Niemand raakte gewond.

De brand werd rond 5.00 uur gemeld door een automatische rookmelder. Bij aankomst van de brandweer bleek er daadwerkelijk brand te zijn en werd er groots opgeschaald. Diverse brandweerkorpsen uit de regio kwamen ter plaatse. Ook werd er gebruik gemaakt van een groot watertransport. De geïnstalleerde sprinklerinstallatie heeft in het pand voor aankomst van de brandweer zijn werk goed gedaan. Het ging om een oppervlakte van 10 bij 10 meter.

De sorteermachine, waar de brand woedde, zal duurder zijn dan het pand zelf. Rond 7.00 uur had de brandweer het vuur onder controle waarna men het broeiende huishoudelijke afval los kon gaan trekken. Het nablussen zal nog de hele dag in beslag nemen. Door de brand ontstond er veel rook.

De brandweer van Groenlo werd ondersteund door de brandweer van Varsseveld en Winterswijk. Hoe de brand is ontstaand kon de woordvoerder Andre Renkens nog niet zeggen.

Share