Scooterrijdster botst op brandweervoertuig tijdens schuurbrand Aalten

Geplaatst op: 3 juli 2013, 13:06

Aalten -In een hooischuur aan de Gendringseweg in Aalten is woensdagochtend 3 juli een uitslaande brand ontstaan. Tijdens de brand werden 10 kalveren uit de schuur gered. Een scooterrijdster raakte bij de brand gewond omdat zij achterop een brandweervoertuig reed.

De brand werd rond 9 uur gemeld. Bij aankomst van de brandweer was de eigenaar samen met een medewerker bezig om 10 kalveren uit de schuur te halen. Ook werden diverse landbouwvoertuigen uit de brandende schuur gehaald. Omdat de brand zo hevig was, is deze korte tijd uitslaand geweest. Mogelijk is de brand door broei in de opgeslagen hooibalen ontstaan.

Tijdens de brand is voor aan de weg waar een brandweervoertuig voor de watervoorziening zorgde een scooterrijder vol achter op de brandweerwagen gebotst. Ze liep hierbij een hoofd- en beenletsel op. Het 17-jarige meisje is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Tijdens het ongeval voor aan de weg werd op het terrein waar de brand woedde het sein brandmeester gegeven en was men bezig met nabluswerkzaamheden. De schuur raakte na de brand zwaar beschadigd. Ook de scooter en de brandweerwagen voor aan de weg liepen schade op.

Share