Felle brand verwoest schuur in Azewijn

Geplaatst op: 7 juni 2013, 11:33

Azewijn – Een hooischuur bij een boerderij aan de Hartjensstraat in Azewijn is donderdagavond door brand verwoest. De brandweer post Berg kon verhinderen dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende woning. Er vielen geen gewonden.

Omstreeks half elf kwam bij de brandweer een melding binnen van  een brand in een Bijgebouw. Bij aankomst bleek het om een uitslaande brand te gaan die heel snel om zich heen greep. De brand was ontstaan op een hooi wagen die bij de schuur stond  waar naar de vlammen over sloeg naar de schuur. Buurt bewoners die de brand ontdekte hebben meteen de bewoners gealemeert en meteen is de brandweer gebeld

De schuur, met onder meer een hooizolder, brandde als een vakkel. De brandweer slaagden erin om de vuurhaard te beperken tot de schuur zodat het woonhuis ongedeerd bleef. De brandweer moest nog enkele uren nablussen om het smeulende hooi helemaal gedoofd te krijgen. In de schuur zaten geen dieren. Van de schuur bleef niet veel meer over. De bewoners raakten niet gewond maar ze waren wel heel erg aangeslagen door de brand.

Over de oorzaak van de brand kon de brandweer gisterenavond nog geen uitsluitsel geven. Er werd een expert aangesteld om dit verder te onderzoeken.

Share