Zes alpaca’s gestolen aan de Brinkweg in Zelhem

Geplaatst op: 6 juni 2013, 14:22

Zelhem -Woensdagavond tussen 22.30 uur en middernacht zijn aan de Brinkweg in Zelhem zes Alpaca’s gestolen, waarvan drie merrieveulens. De dieven zijn binnengekomen door een draad door te knippen. De politie stelt een onderzoek in.

De diefstal werd door de eigenaar ontdekt. Omdat de jonge Alpaca’s niet zonder hun moedermelk kunnen, wordt door de eigenaar om het leven van de beesten gevreesd. De politie heeft vanochtend een buurtonderzoek gehouden met de vraag of er iets gezien is. Ook doet de eigenaar een dringende oproep aan mensen die iets gezien hebben of weten waar de Alpaca’s zich bevinden. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Alpaca’s

De drie merrieveulens zijn vier weken, drie weken en 10 dagen oud. Tevens zijn er drie jaarlingen weggenomen. Hiervan zijn het twee merries en één hengst.

Veulen 4 weken oud

De oudste veulen die is weggenomen heeft een lichte beige kleur tot bijna wit en heeft een bruine staart.

Veulen 3 weken oud

De veulen die drie weken oud is heeft een lichte beige tot crèmekleurige huid en heeft fijne lokjes tot krullen in haar vacht. Ook wel een crimp genoemd.

Veulen 10 dagen oud

De jongste veulen heeft een licht bruine vacht en heeft daarbij geen aftekeningen. Van alle drie de veulens is het geslacht vrouwelijk.

Jaarling hengst

De enige hengst die is weggenomen heeft een rode huid met een witte kop. Het opvallende is dat de benen vol wol zitten en de rest van het lijf geschoren is. Lijkend op een poedel.

Jaarling merries

Een van de merries is volledig wit en heeft verders geen bijzonderheden of aftekeningen wat opvallend kan zijn. De andere merrie is lichtbruin van kleur en heeft blauwe ogen. Op dit moment zijn alle beesten geschoren op de kop en de staart na.

Heeft u iets gezien of weet u waar de alpaca’s op dit moment verblijven? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844.

Share