Scooterrijder ernstig gewond bij ongeval in Doetinchem

Geplaatst op: 7 april 2013, 23:17

Doetinchem -Een 27-jarige man uit Doetinchem is zondagavond 7 april ernstig gewond geraakt. De man wilde op zijn scooter vanaf de Caenstraat de Normandiƫweg oversteken toen het gruwelijk mis ging. Hij werd geschept door een automobilist.

De scooterrijder is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Van de scooter is nagenoeg niets meer over. De Verkeers Ongevallen Analyse stelt een onderzoek in naar de toedracht. Vermoedelijk heeft de scooterrijder een voorrangsfout gemaakt. De politie geeft aan op zoek te zijn naar getuigen. Er waren meerdere automobilisten die iets van het ongeval hebben gezien. Nog niet iedereen is gesproken. Men kan bellen naar 0900 8844.

Aanvulling:

Het feit dat er in het filmpje een remtest zichtbaar is, is een normale zaak bij het onderzoeken van de oorzaak van een ongeval. Aan de hand van de sporen/resultaten van de remtest, in vergelijking met de remsporen die het ongeval op de weg heeft achtergelaten, is een snelheid te bepalen. Het is derhalve absoluut niet gezegd dat de bestuurder te hard heeft gereden. Onderzoek zal dit uiteindelijk duidelijk maken.

Share