In Vorden heeft een grote bos brand gewoed

Geplaatst op: 7 april 2013, 02:01

VORDEN – Zaterdagmiddag is omstreeks 16.50 uur een bosbrand gemeld in het natuurgebied het Grote Veld net buiten Vorden. De brandweer rukte direct met groot materieel uit omdat het nog steeds erg droog is in het gebied. Eenmaal aangekomen woedde er een hevige brand ter grootte van 10 voetbalvelden.

De nabijgelegen camping loopt voor nu nog geen gevaar. Wel worden er voorzorgsmaatregelen getroffen voor evacuatie. De brandweer heeft vanwege de slechte bereikbaarheid van het gebied grote moeite om de brand te bedwingen. De rook is tot in de wijde omtrek te zien en in het centrum van Vorden hangt een sterke brandlucht.

Korpsen uit Vorden, Almen, Laren, Brummen, Hengelo, Zelhem, Apeldoorn, Twello, Eerbeek, Wezep, Hattemerbroek, Heerde, Voorst, Didam, Uddel, Oene, Wapenveld en Oldebroek kwamen ter plaatse om het vuur te bestreiden. Ook kwam er een verzorgingsunit van de brandweer ter plaatse om de brandweermannen te verzorgen.

Door het grote inzet en het brandstofverbruik van de voertuigen, werd er ook een tankunit geplaatst. Grondverzetbedrijf Beeftink uit Vorden kwam ter plaatse met een Klepelaar om paden te maken zodat de bosbrandvoertuigen van de brandweer bij de vuurhaarden kon komen.

Het sein brandmeester werd rond 21.15 uur gegeven, waar na de brandweer lang bezig is geweest met het nablussen van de brand. Er is ongeveer een gebied van 500 bij 500 meter in vlammen op gegaan.

Foto’s en beelden Jaimy Buunk

Share