Zeer grote brand Winkelcentrum Winterswijk

Geplaatst op: 2 februari 2013, 00:10

Winterswijk-In een bovenwoning bij een winkelpand in Winterswijk is vrijdagavond een zeer grote brand ontstaan. De brand was lange tijd uitslaand. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte er niemand gewond.

De brand brak kort na 19.30 uur uit. De brandweer zette groot materiaal in. Zo moest er een hoogwerker uit Doetinchem komen en kwamen de korpsen Groenlo, Lichtenvoorde en het Duitse Oeding ter plaatse om de Winterswijkse brandweer te assisteren. Ook werd er gebruik gemaakt een groot watertransport van een kilometer lang. De politie zette de wijde omgeving af maar liet via Twitter weten dat het publiek tegen werkt.

De brandweer gaf het advies om ramen en deuren gesloten te houden, dit omdat er sprake was van een grote rookontwikkeling. De brand in de bovenwoning breidde zich uit naar drie andere woningen. Ook is het sein ‘brandmeester’ nog niet gegeven.

De brandweer is nog lange tijd bezig met het bestrijden en nablussen van de brand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Share