Update: Ravage na botsing: geen gewonden wel rijbewijzen ingevorderd Ulft

Geplaatst op: 9 januari 2013, 18:15

Ulft – Na een botsing tussen twee auto’s op de Ettenseweg in Ulft is dinsdagavond 8 januari een flinke ravage ontstaan. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De politie verdenkt hen van roekeloos rijgedrag en heeft hun rijbewijzen ingevorderd.

Omstreeks half elf botsten ter hoogte van de Dr. Ariensstraat net na de kerk een 21-jarige Gendringenaar frontaal op een tegenligger, een 40-jarige man uit Ulft. Volgens omstanders was dit met een hoge snelheid gegaan. De auto van de Gendringenaar was in brand gevolgen maar door een omstander gelijk geblust. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Op basis van getuigenverklaringen en betrokkenen zou de Gendringenaar kort voor de aanrijding geracet hebben met een kameraad, een 19-jarige plaatsgenoot. Bij een inhaalmanoeuvre was de 21-jarige Gendringenaar op de verkeerde weghelft terecht gekomen, waarna hij door zijn hoge snelheid de macht over het stuur verloor. Op dat moment kwam de Ulftenaar uit tegenovergestelde richting die een aanrijding niet meer kon voorkomen.

Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. De inzittenden werden terplekke door ambulancepersoneel onderzocht maar bleken niets te mankeren. Van drankgebruik was evenmin sprake, maar gezien het rijgedrag en het vermoeden van het racen op de weg besloot de politie de rijbewijzen van de Gendringenaren in te vorderen. Gedurende de afhandeling van het ongeval was de rijbaan in beide richtingen afgesloten. De weg kon pas omstreeks middernacht worden vrijgegeven.

Share