Grote rampenoefening in Megchelen door brandweer Gendringen en Anholt

Geplaatst op: 29 december 2012, 00:19

Megchelen -In een feestzaal en in de garderobe van een uitgaansgelegenheid in Megchelen is in de nacht van 31 december op 1 januari (oud en nieuw) brand ontstaan door een ontploffing van een frietkraam. Er raakten 12 mensen gewond. Gelukkig ging het om een realistische oefening.

De brandweer werd om 19.30 uur ‘gealarmeerd’ voor een mogelijke buitenbrand op het Oranjeplein in Megchelen. Eenmaal onderweg kregen zij contact met de meldkamer die meldde dat er een ontploffing had voortgedaan en dat er zo’n 1500 mensen in het pand aanwezig waren. Ook meldde de meldkamer dat er in en rond het pand meerdere brandjes waren ontstaan. De brandweer van Gendringen schaalde op naar een ‘groot incident’ waarbij de brandweer van Anholt (Duitsland) werd gealarmeerd voor assistentie.

Eenmaal ter plaatse gekomen wordt er een begin gemaakt met bluswerkzaamheden en ontruiming. Tijdens de ontploffing van de frietkraam ontstaat er een ernstig verkeersongeluk tussen twee personenauto’s met twee gewonden die bekneld zitten. Het aantal gewonden loopt daardoor dus op naar 14. Ondertussen zijn er meerdere korpsen ter plaatse gekomen om assistentie te verlenen en de bevrijding van de twee verkeersslachtoffers. Onderling wordt er besproken om geen rekening te houden met dronken stappers.

De gewonden die uit het brandende pand werden gehaald hebben ondermeer brandwonden en botbreuken opgelopen en zijn naar een ziekenhuis vervoerd. De oefening was goed verlopen.

Share