Hond Mojo mogelijk vergiftigd in Sinderen

Geplaatst op: 14 december 2012, 15:22

Sinderen – In Sinderen op de Aaltenseweg met de Kapelweg is mogelijk een hond vergiftigd. Het gaat om een Australische Herder. Hierover werd 112-achterhoek-nieuws geïnformeerd.

De hond, luisterend naar de naam Mojo, is een kieskeurige eter. Maar sinds woensdagochtend was Mojo aanhoudend aan het overgeven en wilde helemaal niets meer eten of drinken. Haar lichamelijk toestand werd steeds slechter en uiteraard is de dierenarts benaderd. Deze heeft in eerste instantie behandeld tegen het braken en de misselijkheid, maar helaas zonder veel resultaat. Vanaf donderdagochtend is Mojo opgenomen in de dierenkliniek in Doetinchem er is een foto gemaakt van haar buik en er zijn bloedonderzoeken gedaan.

Uit dit bloedonderzoek kwam één extreem hoge nierwaarde, deze waarde geeft aan dat er sprake kan zijn van een vergiftiging in het lichaam. Om zo snel mogelijk de giftstoffen uit haar lichaam te verwijderen, is Mojo direct aan het infuus gelegd en heeft de hele dag ter observatie bij de dierenkliniek doorgebracht. Ook kwam er bij Mojo een vreemde ammoniak lucht uit haar bek, wat volgens de dierenarts ook tekenen kunnen zijn van vergiftiging.

Op dit moment maakt Mojo naar omstandigheden een goede indruk, ook dankzij het adequaat handelen van de dierenarts vertelde de eigenaar Mevr. van Aggelen.

Van de week kwam er bij 112achterhoek-nieuws een soortgelijke melding binnen. Toen ging het om een kat die onder de carbolineum zat. Is dit toeval of heeft er een persoon een hekel aan dieren?

Share