Verdachte brand Gamma aangehouden

Geplaatst op: 17 maart 2008, 13:00

Doetinchem – De politie heeft afgelopen week een 17-jarige jongen uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de miljoenenbrand die op 12 februari de Gamma in Doetinchem verwoeste. Hij is vrijdag voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en zit in voorlopige hechtenis. Dinsdagavond 18 maart toont de politie in het programma Opsporing Verzocht een foto van twee mensen die zij als getuige wil spreken.

Na de brand is de politie een uitgebreid onderzoek begonnen. Naast het horen van de personeelsleden en bezoekers die ten tijde van de brand in de bouwmarkt waren, heeft de politie ook met de hulpverleners, waaronder brandweerlieden, gesproken die snel na de melding ter plaatse werden ingezet.

Ook is er met diverse mensen gesproken die reageerden op oproepen in de media om meer duidelijkheid over de brand te krijgen. Tot slot bleken de camerabeelden van de beveiligingscamera’s veilig te zijn gesteld en deze leverden de politie veel bruikbare informatie op.

De verdachte is de afgelopen dagen verhoord en om alle puzzelstukjes van het onderzoek op z’n plaats te krijgen, zoekt de politie dinsdagavond 18 maart via Opsporing Verzocht contact met nog twee getuigen die op de beelden van de beveiligingscamera te zien zijn. Op de eerdere oproep in de media, waarin een persoonsbeschrijving werd gegeven, reageerde een derde getuige die nog gezocht werd.

De man en vrouw die nu nog worden gezocht lopen achter elkaar de winkel binnen. De vrouw loopt voorop en draagt een donker gekleurde winterjas met bontkraag, een fel gekleurde shawl en een blauwe spijkerbroek. Zij heeft donkerblond krullend haar en draagt een bril. Verder heeft zij een bruin lederen schoudertas bij zich.

De man heeft donker haar en is ook brildragend. Hij heeft een lichtkleurig jack met rits en capuchon aan, daaronder een lichtkleurig ritsvest over een grijs shirt. Verder draagt hij een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Beiden zijn vermoedelijk vijftigers. In het belang van hun privacy worden hun gezichten niet getoond.

De politie verzoekt deze mensen om overdag contact op te nemen met het rechercheteam in Doetinchem via 0900 – 8844.

Share