Jorisschool toneel van brandweerwedstrijden

Geplaatst op: 15 maart 2008, 13:00

Lichtenvoorde – De oude Jorisschool aan de Varsseveldeseweg in Lichtenvoorde was zaterdag 15 maart het toneel van de TAS-HD (Tankautospuit hoge druk) brandweerwedstrijden Achterhoek Oost. Vijf ploegen uit Varsseveld, Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde en Groenlo kregen vanaf de kazerne in Lichtenvoorde een automatische brandmelding binnen. Na het aanrijden werd het leegstaande gebouw van buiten geïnspecteerd door de vijf vrouw- en manschappen.

Na het uitrollen van diverse slangen werd al snel het slachtoffer opgemerkt. Dit was een monteur die zich op de bovenverdieping van het gebouw bevond. Daar was een (fictieve) brand ontstaan. De handen van de monteur waren verbrand en werden bij de wagen gekoeld met water.

Het was de taak van de ploegen dat er op juiste en een zo effectief mogelijke wijze inzet werd gedaan. Dit op basis van de les- en leerstof waarin zij hun diploma als brandwacht, chauffeur/pompbediende en bevelvoerder hebben behaald. Tevens werd de tijd waargenomen en deze werd meegenomen in de eindtelling. De groepen hadden één uur de tijd, maar dat werd binnen dat tijdbestek ruim gehaald.

De prijsuitreiking werd gedaan door Henk Heijman burgemeester van Oost Gelre. De dit jaar aangestelde clustercommandant H. Meijer hield een korte toespraak. Het was de eerste keer dat er wedstrijden werden gehouden in clusterverband.

Uitslag TAS-HD

1e plaats Groenlo                 1229 punten

2e plaats Lichtenvoorde        1174 punten

3e plaats Aalten                   1138 punten

4e plaats Winterswijk           1020 punten

5e plaats Oude Ijsselstreek    964 punten

 

Tekst: www.streekgids.nl/

Share