Politie zoekt bezoekers Gamma als getuige

Geplaatst op: 6 maart 2008, 13:00

Doetinhem – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de brand bij de Gamma in Doetinchem op 12 februari j.l. zoekt nog contact met enkele klanten, die zij als getuige wil spreken. Met een specifieke signalementomschrijving hoopt de politie dat betrokkenen zich hierin herkennen en contact opnemen met de politie Doetinchem via 0900 – 8844.

Het rechercheteam dat de brand bij de Gamma onderzoekt, heeft de afgelopen weken tientallen mensen verhoord. Naast personeelsleden heeft de politie ook klanten verhoord die op het moment van de brand in de Gammavestiging aanwezig waren. Sommigen hebben zich spontaan na een oproep in de media gemeld, van anderen werd de identiteit via personeelsleden bekend.

In dit onderzoek zijn er foto’s beschikbaar van klanten die op het moment van de brand de bouwmarkt hebben bezocht. Drie op de foto’s zichtbare klanten heeft de politie tot nu toe nog niet gesproken. Zij wil graag met hen in contact komen om van hen een getuigenverklaring op te nemen.

Het gaat om een man en vrouw die vermoedelijk bij elkaar horen en die gezamenlijk de winkel binnen komen. De vrouw loopt voorop en draagt een donker gekleurde winterjas met bontkraag, een fel gekleurde shawl en een blauwe spijkerbroek. Zij heeft donkerblond krullend haar en draagt een bril. Verder heeft zij een bruin lederen schoudertas bij zich.

De man heeft donker haar en is ook brildragend. Hij heeft een lichtkleurig jack met rits en capuchon aan, daaronder een lichtkleurig ritsvest over een grijs shirt. Verder draagt hij een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Beiden zijn vermoedelijk vijftigers.

De derde man die de politie graag wil spreken, heeft zwart haar en een kalend voorhoofd en is eveneens brildragend. Hij heeft een blauwe spijkerbroek, een licht jack met daaronder een blauw gestreept overhemd en draagt zwarte schoenen. Deze man wordt in de veertig geschat.

De politie verzoekt deze mensen om overdag contact op te nemen met het rechercheteam in Doetinchem via 0900 – 8844.

Share