Politieberichten donderdag 13 december

Geplaatst op: 13 december 2007, 13:00

 

Dronken fietser belandt op motorkap auto

Doetinchem – Een 50-jarige fietser uit Doetinchem kwam woensdagavond 12 december op de kruising Varsseveldseweg / Heemskerklaan in Doetinchem op de motorkap van een auto terecht. De man bleef ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond 23.05 uur. Een 33-jarige automobilist uit Doetinchem zag de fietser op het midden van de weg fietsen. De automobilist probeerde middels claxonneren de fietser te waarschuwen, maar de fietste recht op de auto af en kwam boven op de motorkap terecht. De fietser bleek onder invloed van alcohol en hij blies op het politiebureau 1,6 prom. De politie maakt proces verbaal op.

Reeks inbraken in woningen

Doetinchem – Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 12 december en woensdag overdag ingebroken in meerdere woningen in Doetinchem. De politie is een onderzoek gestart.

Ingebroken werd in woningen in de IJkenbergerweg, Hof van Straatsburg (2x), Bosstraat en de Oude Kilderseweg (2x). Men wist de woningen binnen te komen door ramen te forceren of middels ramen die op een kiertje stonden. Weggenomen werd onder andere een grijze Batavus herenfiets, laptops, een tv, sieraden, dure parfums, een fototoestel en een videocamera. De politie is gestart met buurtonderzoeken en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

 Openbare dronkenschap

Doetinchem – De politie in Doetinchem heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 31-jarige Doetinchemmer aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man werd ingesloten.

Bij de politie werd rond 01.50 uur gemeld dat de man in beschonken toestand op de Kapoeniestraat was aangetroffen door getuigen. De gewaarschuwde politie trof de man leunend tegen een gebouw aan. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De man verzette zich hierbij. Op het politiebureau werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Donderdagmorgen kon hij met een boete op zak zijn weg vervolgen.

 Politie polst meningen op markten

Dinxperlo/Gendringen – De Politie Noord- en Oost-Gelderland voert op dit moment campagne onder de noemer ‘Als ik de politie was…’. Met deze campagne wil de politie mensen meer betrekken bij het politiewerk. Morgen, vrijdag 14 december, gaat de politie tussen 15:00 en 17:00 uur in gesprek met het publiek tijdens de weekmarkt in Dinxperlo en zondag 16 december vanaf 13:30 uur tijdens de ganzenmarkt in Gendringen.

Bij deze campagne maakt de politie gebruik van levensgrote borden van politiemensen met een uitsnede ter hoogte van het hoofd. Hiermee kan iedereen die dat wil ook bijna letterlijk ‘in de huid van’ een politieagent kruipen. Mensen kunnen hun mening ook geven via www.alsikdepolitiewas.nl. Foto’s van alle acties plaatst de politie achteraf ook op deze site.

 

 

Share