Duo aangehouden voor oplichting bouwmarkten

Geplaatst op: 11 december 2007, 13:00

van de redactie IJsselstreek

Doetinchem/Brummen/Eerbeek/ Twello/Zutphen – De politie heeft twee mannen van 27 en 30 jaar uit Doesburg aangehouden op verdenking van oplichting. Het tweetal wordt er van verdacht diverse supermarkten, bouwmarkten en drogisterijen in Eerbeek, Brummen, Zutphen, Twello en Doetinchem te hebben opgelicht

De politie kreeg in september en oktober diverse meldingen binnen dat een man artikelen in een winkel probeerde te ruilen, zonder bezit van een kassabonnetje. In sommige gevallen is hem dat gelukt. Toch waren er ondernemers die onraad roken en via de beveiligingsbeelden vaststellenden dat de ingeleverde artikelen even tevoren uit een schap was gehaald.

Bij een oplichtingpoging in Doetinchem raakte de bedrijfleider gewond toen hij de oplichter door had en hem probeerde aan te houden. De bedrijfsleider moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Tijdens het onderzoek van de politie werd duidelijk dat een andere man telkens buiten de winkel op wacht stond bij een gereedstaande auto. Met behulp van het kenteken dat een van de gedupeerden had genoteerd, kon de politie na het nodige speurwerk achter de identiteit van de eigenaar van de auto komen en degene die steeds de winkel bezoekt.

Tijdens het politieonderzoek kwam eveneens naar voren dat de 30-jarige Doesburger verdacht wordt van bedreiging van Syntus-personeel. Tijdens een treinrit tussen Winterswijk en Doetinchem werd hij met een ongeldig kaartje betrapt, waarna hij het personeel bedreigde.

Het tweetal is inmiddels verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. Beide verdachten zijn inmiddels aangehouden en verhoord. Het proces-verbaal wordt binnenkort door de politie naar het Openbaar Ministerie doorgestuurd voor verdere afhandeling.

Share