Politieberichten zondag 9 December

Geplaatst op: 9 december 2007, 13:00

Dronken bromfietser aangehouden

Doetinchem – De politie in Doetinchem heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december een 20-jarige bromfietser uit Doetinchem aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie zag de jongeman rond 02.30 uur op de Walstraat vermoedelijk dronken op zijn scooter stappen en wegrijden. Op de van Leeuwenhoeklaan konden de agenten hem staande houden voor een alcoholcontrole. Deze wees uit dat de bestuurder teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden voor rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 2.0 promille aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Automobilist onder invloed

Zeddam – De politie heeft zaterdagmiddag 8 december in Zeddam een 25-jarige Pool aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie kreeg rond 17.20 uur de melding van een 49 jarige automobilist uit Stokkum dat hij net was aangereden en dat de bestuurder van de andere auto was doorgereden. Toen agenten de beide bestuurders even later aantrof op de Kilderseweg, bleek de man uit Polen teveel te hebben gedronken. Hij werd hierop aangehouden voor rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.7 promille aan. De strafafhandeling wordt voorgelegd aan de Officier van Justitie.

 

Motorrijder ten val

Beek (gem Montf.) – Een 37-jarige motorrijder uit Beek is zaterdagmiddag 8 december gewond geraakt toen hij op de Peeskesweg in Beek achterop een voorligger botste.

Een 23-jarige automobilist uit Emmerich (Dtsl) remde rond 15.50 uur af voor een voetgangersoversteekplaats. De motorrijder uit Beek reed achter hem en remde af, maar de wielen blokkeerden en de motorrijder botste achterop de auto. Hij kwam hierbij ten val en liep een hersenschudding op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis.

 

Dronken bestuurster rijdt tegen lantaarnpaal

Didam – Een 22-jarige automobiliste uit Didam is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december op de Kerkstraat in Didam onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal gebotst.

De politie kreeg rond 05.00 uur de melding van de aanrijding op de Kerkstraat. Uit de blaastest ter plaatse bleek dat de bestuurster veel te veel gedronken had. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar. Haar auto moest worden afgesleept. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Share