Politieberichten vrijdag 7 December

Geplaatst op: 7 december 2007, 13:00

 

Fietser gewond na aanrijding met auto

Terborg – Een 37-jarige fietser uit Etten (Gld.) is donderdag 6 december op het kruispunt Ettensestraat – IJsselweg in Terborg over het hoofd gezien door een 40-jarige automobiliste uit Doetinchem. De fietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek zijn enkel op meerdere plaatsen gebroken te hebben.

De 37-jarige man fietste het kruispunt op vanaf de Ettensestraat. De 40-jarige vrouw uit Doetinchem naderde in haar auto vanaf de IJsselweg. Zij had de fietser voorrang moeten verlenen maar zag hem over het hoofd, met een aanrijding tussen beide als gevolg. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten inbraak camping aangehouden

Groenlo –  De politie heeft donderdagavond 6 december rond 23:30 uur twee mannen, een 30 –jarige inwoner van Oldenzaal en een 22-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak in vijf bungalows op een camping aan de Elshofweg in Groenlo.

Bij de politie kwam donderdagavond laat een melding binnen dat er ingebroken zou worden in bungalows op de camping. Ter plekke bleken van vijf bungalows de ruiten ingeslagen te zijn. Voor zover bekend werd er niets ontvreemd. Op basis van de signalementen die werden  verstrekt door een getuige kon de politie de twee mannen korte tijd later aanhouden. Ze zijn in verband met het onderzoek ingesloten.

Fietser gaat er vandoor na aanrijding

Winterswijk – Een 44-jarige fietser uit Winterswijk heeft donderdagavond 6 december rond 22:45 uur op de Acacialaan in Winterswijk een aanrijding veroorzaakt en de plaats van de aanrijding vervolgens meteen verlaten. De politie heeft de man later thuis aan kunnen houden.

De 44-jarige man fietste plotseling de rijbaan op, terwijl een 24-jarige automobilist uit Winterswijk naderde. Een aanrijding was het gevolg. Niemand raakte gewond. Direct na de aanrijding ging de fietser er lopend vandoor en liet zijn fiets achter. In de fietstassen werden de adresgegevens van de 44-jarige man aangetroffen, waarna de man later in zijn woning kon worden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en bij hem werd op het bureau een ademanalyse afgenomen, hij blies 1,4 promille. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie polst meningen op kerstmarkt

Lichtenvoorde – De Politie Noord- en Oost-Gelderland voert op dit moment campagne onder de noemer ‘Als ik de politie was…’. Met deze campagne wil de politie mensen meer betrekken bij het politiewerk. Zondag 9 december gaat de politie tussen 14:00 en 17:00 uur in gesprek met het publiek tijdens Kerstklokkenzondag in het centrum van Lichtenvoorde.

Bij deze campagne maakt de politie gebruik van levensgrote borden van politiemensen met een uitsnede ter hoogte van het hoofd. Hiermee kan iedereen die dat wil ook bijna letterlijk ‘in de huid

van’ een politieagent kruipen. Mensen kunnen hun mening ook geven via www.alsikdepolitiewas.nl. Foto’s van alle acties plaatst de politie achteraf ook op deze site.

Noot voor de redactie: u bent van harte welkom om bij de acties aanwezig te zijn. Wij stellen het op prijs als u uw komst vooraf even meldt.

 

Share