Politie berichten maandag 26 november 2007

Geplaatst op: 26 november 2007, 13:00

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt na ongeval

Eefde/Ulft - Een 19-jarige bestuurder en zijn 17-jarige passagier, beiden afkomstig uit Ulft, zijn in de nacht van zondag op maandag 26 november rond 02.00 uur aangehouden, omdat zij doorgereden waren nadat ze rond 01.15 uur een eenzijdig ongeval met een lantaarnpaal hadden veroorzaakt.

De bestuurder kwam op de Rustoordlaan in Eefde met een lantaarnpaal in botsing. De lantaarnpaal viel door de aanrijding omver. De bestuurder reed door, maar kon op de Innovatieweg in Doetinchem aangehouden worden. Op het politiebureau werd het, slechts drie maanden oude, rijbewijs van de bestuurder in beslag genomen. Dit omdat de bestuurder bij meerdere verkeersovertredingen in aanraking was geweest en zo de veiligheid op de weg in gevaar bracht. Na opmaak van proces-verbaal van de invordering van het rijbewijs werden beide heren op vrije voeten gesteld.

 

Inbraak camping

Groenlo – Bij een camping aan de Elshofweg is zondag 25 november omstreeks 16.00 uur ingebroken bij een vakantiehuisje op het terrein. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De nog onbekende dader heeft bij een vakantiehuisje op het terrein een ruitje ingeslagen en is vervolgens de woning binnen getreden. Weggenomen is onder andere de LCD tv.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen zich te melden op nummer 0900-8844.     

 

Onder invloed achter het stuur

Silvolde – De politie heeft zondagnacht 26 november omstreeks 02.30 uur een 26-jarige man uit gemeente Oude IJsselstrrek aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Na een melding van geluidsoverlast uit een rijdende auto ging de politie ter plaatse. Op de Ulftseweg trof de politie de bestuurder in zijn auto en heeft deze hem aangesproken. Bij controle bleek de man gedronken te hebben waarop hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij bij een blaastest 1.52 prom. De politie maakt proces-verbaal op en heeft een rijverbod opgelegd.

 

Diefstal uit woning

Vorden – Bij een woning aan de Oude Zutphenseweg is zondag 25 november tussen 13.30 uur en 16.00 uur ingebroken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Een nog onbekende dader heeft zich via een raam toegang weten te verschaffen tot de woning. Een nog onbekend geldbedrag is weggenomen. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets verdachts gezien of gehoord hebben die middag. Getuigen kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844.

 

146 km/u waar 80 km/u is toegestaan

Aalten - Bij een radarsnelheidscontrole op de Hamelandroute op zondag 25 november tussen 10.45 en 15.30 uur is een snelheid van 146 km/u gemeten waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

De bestuurder van deze auto werd twee keer gemeten. Bij de eerste meting reed de bestuurder met een snelheid van 143 km/u van Aalten richting Duitse grens. Een half uur later werd de bestuurder opnieuw gemeten. Nu reed de bestuurder 146 km/u vanaf de Duitse grens in de richting van Aalten. De bestuurder kan een hoge boete verwachten.

In totaal werden bij de snelheidscontrole 635 passanten gecontroleerd, waarvan 92 bestuurders de maximale snelheid overschreden.

Share