Politie berichten vrijdag 23 november 2007

Geplaatst op: 23 november 2007, 13:00

 

Politie polst meningen tijdens publieksdag

Winterswijk – De Politie Noord- en Oost-Gelderland voert op dit moment campagne onder de noemer ‘Als ik de politie was…’. Met deze campagne wil de politie mensen meer betrekken bij het politiewerk. Morgen, zaterdag 24 november polst de politie de meningen van het publiek tijdens de Publieksdag ‘Snelheid’ in Winterswijk.

Hierbij zal de politie gebruik maken van levensgrote borden van politiemensen. Ter hoogte van het hoofd is in deze borden een gat gesneden, zodat mensen er hun eigen hoofd door kunnen steken. Zo kunnen zij ook bijna letterlijk even ‘in de huid van’ een politieagent kruipen.

Mensen kunnen hun mening ook geven www.alsikdepolitiewas.nl.De Publieksdag ‘Snelheid’ vindt van 10:00 – 15:00 uur plaats op de parkeerplaats van schouwburg de Storm aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk (persbericht over deze dag is al eerder verspreid, meer info op aanvraag beschikbaar).

Auto’s bekrast

Groenlo- Op donderdag 22 november hebben meerdere inwoners van Groenlo aangifte gedaan van vernieling van hun auto. Hun auto’s zijn op dinsdag 20 en woensdag 21 november door een onbekende(n) met een scherp voorwerp bekrast.

De vernielingen zijn gepleegd bij auto’s die geparkeerd stonden bij woningen aan de Rubensstraat, het Kortenaerplein en de Emmasingel. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak bij vakantiewoning

Groenlo-  Een 42-jarige inwoner van Groenlo ontdekte donderdagochtend 22 november dat er was ingebroken in een vakantiewoning aan de Elshofweg in Groenlo.

De daders zijn binnengekomen door een ruit in te slaan en hebben de woning vervolgens doorzocht en een LCD scherm meegenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden voor diefstal vaasje

Winterswijk – De politie heeft donderdagmiddag 22 november een 70 jarige man uit Borken aangehouden omdat hij een vaasje van bijna vier euro had meegenomen vanuit een winkel aan de Eelinkstraat zonder deze af te rekenen.

De man werd betrapt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie die hem meenam naar het politiebureau in Winterswijk. Daar kreeg hij een boete van 130 euro opgelegd.

Auto ingenomen na snelheidsovertreding van 63 km

Aalten- De politie van Aalten heeft vrijdagochtend 23 november het rijbewijs en de auto van een 54-jarige inwoner uit Enschede in beslag genomen. De man reed tijdens de ochtendspits op de Lichtenvoordsestraatweg waar op dat moment schoolgaande kinderen fietsten 63 kilometer te hard.

Politiemensen die met de lasergun een controle hielden constateerden dat de man 123 kilometer reed waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Hierop werd de man achterhaald en staande gehouden werd. Hij is meegenomen naar het bureau waar een proces verbaal is opgemaakt.

38-jarige Bulgaar aangehouden

De politie heeft woensdag 21 november een 38-jarige Bulgaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op vrijdag, 16 november 2007, werd in de Achterhoek op vijf verschillende plaatsen ingebroken. Bij een inbraak in Azewijn en later die avond ook in Dinxperlo werd de dader overlopen. De verdachte liet in Dinxperlo zijn auto achter. Deze auto werd in beslag genomen en door de technische recherche onderzocht. Daarbij bleek dat in de auto sieraden lagen, die weggenomen waren bij inbraken in Lengel en in Silvolde. Deze benadeelden zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Afgelopen woensdagmiddag werd de eigenaar van deze auto aangehouden en voor verhoor ingesloten. De man, een 38 jarige man, die geen vaste verblijfplaats heeft, ontkende dat hij de inbraken heeft gepleegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en het onderzoek naar de overige inbraken wordt voortgezet

 

Share