politie zoekt betrokkene overval

Geplaatst op: 22 november 2007, 13:00

’s-Heerenberg -De politie onderzoekt een incident dat maandag 19 november j.l. plaatsvond in een flatwoning aan de Maria van Nassaulaan in ’s-Heerenberg. Hierbij raakte de 29-jarige bewoner licht gewond. Inmiddels is duidelijk dat het om een poging tot overval ging waarbij één van overvallers aanzienlijk gewond raakte en medische hulp nodig heeft.

Het incident vond maandagavond omstreeks 19.00 uur plaats in een flatwoning aan de Maria van Nassaulaan. Mogelijk twee Antilliaanse mannen ( 25 à 30 jaar) kwamen bij de bewoner aan de deur en, zo blijkt nu, wilden geld van hem hebben. Ze bedreigden hem en enkele bezoekers met een mes.

Toen de bewoner weigerde geld af te geven, ontstond er een vechtpartij waarbij hijzelf licht gewond raakte. Met een knuppel heeft hij de overvallers uit zijn huis geslagen. Eén van hen is hierbij dusdanig geraakt dat hij zeker medische hulp nodig heeft.

Uit het ingestelde politieonderzoek is duidelijk dat hij dit niet in de regio heeft gedaan. Op deze manier wil de politie hem overreden contact met een arts op te nemen.

In belang van het onderzoek wil de politie betrokkene natuurlijk ook horen. Mocht iemand diens identiteit weten, dan wordt men verzocht contact met de politie (0900 – 8844) op te nemen. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

De bewoner is dezelfde avond aan een verwonding in het ziekenhuis behandeld. Of betrokkenen elkaar kennen of ergens ontmoet hebben, is nog niet duidelijk

Share