Politie berichten donderdag 22 november 2007

Geplaatst op: 22 november 2007, 13:00

 

Beginnend bestuurder onder invloed alcohol

Doetinchem – Een 24-jarige automobilist uit Doetinchem bleek in de nacht van woensdag op donderdag 22 november onder invloed van alcohol. Hij kreeg een boete.

De automobilist werd rond middernacht gecontroleerd op de Waterstraat in Doetinchem. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,3 promille. Omdat de Doetinchemmer beginnend bestuurder is (waarvoor maximaal 0.2 promille is toegestaan), kreeg hij een boete.

 Insluiping in woning

Winterswijk – Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 21 november uit een woning aan de Iepenstraat in Winterswijk een portemonnee met geld en diverse pasjes weggenomen. De politie is een buurtonderzoek gestart.

De diefstal moet gepleegd zijn tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 08.00 uur. De portemonnee met daarin enkele pasjes werden woensdag teruggevonden in de Lindenstraat door een passant. Het is niet duidelijk hoe men wist binnen te komen. De politie is een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900-8844.

 Inbraak bij bedrijven

Zelhem / Zieuwent – Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag 22 november ingebroken bij een bedrijf aan de Ambachtsweg in Zelhem.  Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

Van het bedrijf werd een ruit vernield om binnen te komen.

Bij een bedrijf aan de Zegendijk in Zieuwent werd in dezelfde nacht ingebroken. Hier werd een deur geforceerd, kasten en bureau’s doorzocht en een onbekend geldbedrag weggenomen.

De politie onderzoekt beide bedrijfsinbraken.

Verkeerscontrole

Berkelland – Het politieteam Berkelland heeft woensdag 21 november een grote controle gehouden in haar werkgebied, waarin de verkeersveiligheid centraal stond. Er werden 36 bestuurders voor diverse feiten bekeurd.

Er werd met name gecontroleerd op verkeersgedrag, verlichting en snelheid. De controles vonden plaats op de Needseweg in Borculo, de Ruurloseweg in Borculo, de Groenloseweg in Eibergen en het centrum van Borculo. In totaal werd 36 keer proces-verbaal opgemaakt.

De processen-verbaal werden opgemaakt voor:

23 maal te hard rijden (hoogst gemeten snelheid niet bekend)

 4 maal niet dragen autogordel

 2 maal niet handsfree telefoneren in de auto

 1 maal rijden door rood licht

 1 maal kentekenplaat niet goed zichtbaar

 5 maal parkeren in het centrum van Borculo zonder parkeerschijf.

 

Share