Politie berichten woensdag 21 november 2007

Geplaatst op: 21 november 2007, 13:00

 

Motorrijder gewond

Ruurlo-Een 33-jarige inwoner van Lichtenvoorde is dinsdag 20 november omstreeks 07.20 uur gewond geraakt nadat hij op de Batsdijk met zijn motor tegen een onverlichte geparkeerde aanhangwagen was gebotst.

In verband met wegwerkzaamheden hadden wegwerkers een aanhangwagen onverlicht geparkeerd aan de rechterzijde van de Batsdijk ter hoogte van de kruising met de Semmeltjesdijk. De motorrijder zag deze aanhangwagen niet en botste er tegenaan, waarna hij met zijn motor ten val kwam. De man is met heup- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Aanhouding na inbraken in schaftketen

’s-Heerenberg-Twee jongens van 16 en 17 jaar en een 22-jarige vrouw uit ’s-Heerenberg zijn dinsdag 20 november aangehouden op verdenking van inbraak en heling.

Tussen maandag en dinsdag 20 november werd ingebroken in schaftketen op de Driekoningen, de Diekmansweide en de Korensingel in ‘s-Heerenberg. Bij deze inbraken werden een aantal propaangasflessen weggenomen. Na een eerste onderzoek bleek dat één gasfles te koop was aangeboden bij een bedrijf aan de Goorsestraat en dat de overige gasflessen zouden volgen. Tijdens het aanbieden van de overige gasflessen konden de verdachten worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor.

Inbraak bij bezinestation

Zelhem- Bij een benzinestation aan de Kruisbergseweg is tussen dinsdag 20 november 21.00 uur en woensdag 21 november 04.00 uur ingebroken. Bij deze inbraak werd een hoeveelheid sigaretten weggenomen. Om in het pand te komen hebben de daders een toegangsdeur vernield.

Enige tijd nadat de melding van de inbraak bij de politie binnenkwam zagen surveillerende agenten een auto die vanuit de richting Halle kwam, de N18 oprijden in de richting van Lichtenvoorde. Bij het zien van de politie ging deze personenauto er met hoge snelheid van door. Na een achtervolging werd de auto korte tijd later zonder inzittenden aangetroffen in Varsseveld. Een eerste onderzoek wees uit dat in de auto een grote hoeveelheid sigaretten lag. De auto is daarom veiliggesteld voor nader onderzoek en het onderzoek naar de inzittenden wordt voortgezet

Share