Politie berichten zondag 18 november 2007

Geplaatst op: 18 november 2007, 13:00

 

Verlichtingsactie politie – VVN

Neede – De politie van het team Berkelland heeft 16 november samen met Veilig Verkeer Nederland en twee garagebedrijven een verlichtingsactie gehouden op de  Haaksbergseweg. De controle stond in het teken van de verkeersveiligheid in relatie tot goede verlichting van fiets, bromfiets en auto.

In totaal werden 93 bestuurders gecontroleerd. Er werden ter plaatse 10 reparaties aan voertuigen verricht. Er werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. voeren van mistlichten, geen gordel dragen en een lekke uitlaat.


Inbraak in woning, verdachte auto aangetroffen

Dinxperlo – De politie kreeg 16 november rond 21.40 uur dat mogelijk een inbraak gaande was in een woning aan de Gielinklaan in Dinxperlo.

Toen de politie ter plaatse kwam werden geen verdachten aangetroffen. Wel bleek dat was ingebroken in de woning. Wel stond voor de woning een auto met een Bulgaars kenteken. De auto, een grijze Alfa Romeo 156, is er vermoedelijk na 19.00 uur neergezet. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar niemand aangetroffen. Ook is het niet gelukt een eigenaar bij de auto te vinden. Hierop is de auto voor onderzoek veilig gesteld en afgesleept naar het politiebureau.

De politie vraagt getuige die iets gezien hebben contact op te nemen met 0900-8844.

Die avond is ook ingebroken in woning in Lengel en Hoog Keppel.

 

Inbraak woning

Lengel – Bij een inbraak in een woning aan de Oude Kapelstraat in Lengel zijn in de avond van 16 november sieraden en geld buitgemaakt. De daders kwamen binnen door het forceren van raam. De hele woning werd doorzocht.

 

Inbraak woning

Hoog Keppel – Bij een inbraak in een woning aan Het Ven in Hoog Keppel is in de avond van 16 november een LCD-TV buitgemaakt. De daders kwamen binnen door het forceren van bovenlicht. De hele woning werd doorzocht.

 

Mishandeling

Doetinchem – De politie heeft 17 november rond 03.16 uur twee inwoner uit Braamt en Doetinchem aangehouden voor mishandeling.

Eén van de mannen (18 jaar oud) was kort daarvoor uit een horecazaak gezet vanwege zijn gedrag daar. Vervolgens schopte hij zonder enige aanleiding een toevallig langsfietsende 19-jarige Doetinchemer van zijn fiets. De twee verdachten, 17 en 18 jaar oud, werden ingesloten voor nader onderzoek.

 

Eigenaar herkent gestolen fiets

Doetinchem – Een 48-jarige inwoonster uit Doetinchem herkende 17 november rond 15.17 uur op het Schouwburgplein haar eigen fiets, die enige tijd geleden gestolen was. Ze zag er nog juist drie jongens mee wegfietsen.

De politie nam de vrouw mee in de politieauto en samen troffen ze de jongens aan op de Steinlaan. Alle drie gingen ze mee naar het bureau, waar uiteindelijk één van hen, een 17-jarige Doetinchemer, zijn betrokkenheid bij de diefstal toegaf. Hij deed afstand van de fiets en gaf ook aan mee te willen werken aan schadevergoeding. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Schennispleger

Hengelo (G)- Een nog onbekende man toonde 17 november rond 15.40 uur op de Vordenseweg in Hengelo (G) zijn geslachtsdeel aan een langsfietsend meisje.

Voor zover nu bekend zou het gaan om een man met een blanke tot lichtgetinte huidskleur, ongeveer 40 jaar oud met kort donker haar. Hij reed vermoedelijk in een donkerkleurige grote gezinsauto.

De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844. Ook slachtoffers die misschien eerder geconfronteerd zijn met deze man wordt verzocht hiervan aangifte te doen via 0900-8844.

Inbraak in woning

Hummelo – Bij een inbraak in een woning aan de Dorpsstraat zijn 17 november tussen 18.00 en 20.00 uur sierenden buitgemaakt. Een buitendeur werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd geheel doorzocht en uiteindelijk gingen de daders er vandoor met enkele horloges en sieraden.

Een buitendeur werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd geheel doorzocht en uiteindelijk gingen de daders er vandoor met enkele horloges en sieraden.

 

Inbraak in woning

Silvolde – Tussen 16 november 19.00 en 18 november 00.15 uur is ingebroken in een woning aan de Korenweg in Silvolde. Voor zover nu bekend wordt er niets vermist.

De dader of daders kwamen binnen door het forceren van een slaapkamerraam. De woning werd doorzocht, maar voor zover nu bekend wordt er niets vermist.

 

Brand in containers

Ulft – Twee langsrijdende getuigen zagen 18 november rond middernacht een schutting aan het Heggensveld in brand staan. Ze reageerden heel alert en voorkwamen daarmee erger.

Bleek dat twee containers die bij de schutting stonden in brand stonden. De twee getuigen maakten de bewoners wakker en samen begonnen ze met het blussen van de brand. De schutting was verbonden met een woning en omdat de schutting al volop brandde had dit erger kunnen aflopen. De brandweer maakte het bluswerk af.

De politie sluit niet uit dat de brand opzettelijk gesticht is en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

 

Bushaltehokje vernield

Groenlo / Neede – Bij de bushalte in Groenlo aan de Parallelweg zijn in de nacht van 16 op 17 november van een wachtruimte alle ruiten kapot geslagen. Een dag later werden ook in Neede ruiten vernield

In Groenlo gaat het om een behoorlijk aantal ruiten van de wachtruimte, een groot rond gebouw. De schade is aanzienlijk, een elftal grote ruiten werd vernield.

Ook in Neede zijn een dag later de ruiten van een bushaltehokje vernield. Hier zijn drie grote ruiten vernield. 

De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844. Anoniem melden mag ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Share